Inspectiebezoek: ook in Coronatijd Zeer Goed Onderwijs

Inspectie bezoek met thema:  Zicht krijgen op de kwaliteit van het onderwijs tijdens en na COVID-19

Op 23 maart 2021 bezocht de inspectie Praktijkonderwijs Roermond. Na overleg is besloten dit onderzoek fysiek te laten plaatsvinden. Zo krijgt de inspectie een gevoel en een waarheidsgetrouw beeld van de wijze waarop wij ons onderwijs momenteel verzorgen. Er werd gesproken met directie/ bestuur, online met ouders, leerlingen, docenten en met de zorgcoördinator en de GZ-psycholoog. Tevens vonden er lesbezoeken plaats. Een uitgebreid onderzoek dus. Het thema was Zicht krijgen op de kwaliteit van het onderwijs tijdens en na COVID-19. Daarbij wilde de inspectie ook kijken naar de eventuele leerachterstanden.

Feestje: heel goed onderwijs, ook in Coronatijd

De inspectie gaf in de terugkoppeling aan dat het een feestje was om bij ons op bezoek te mogen komen. Door de gesprekken heen was een consistent beeld te zien van de wijze waarop we ons onderwijs aanbieden. Zicht op de ontwikkeling van de leerlingen waarderen zij als goed. Ze vinden het mooi om te zien hoe goed we contact houden met leerlingen en ouders in deze moeilijke tijd. De inspectie vindt dat we als school met elkaar goed nadenken over wat er moet gebeuren, vanuit mogelijkheden redeneert en dit dan vooral heel pragmatisch aanpakt. Kortom ze troffen hier een heel hard werkend team, dat zelfs in crisistijd in staat is om heel goed onderwijs te blijven verzorgen.

Tip

De inspectie gaf als advies om nu al na te gaan denken over wat er zou moeten gebeuren, wanneer deze crisis voorbij is. Zoals de inspectie al verwachtte gaven we daarop aan dat we daar ook al over na aan het denken zijn, en dat het antwoord daarop vooral maatwerk zal zijn.

De directie en het team is er heel trots op dat de inspectie ons op deze wijze bevestigt dat we de goede dingen doen. Dit geeft ons nieuwe energie om in deze moeilijke tijd op deze voet verder te blijven gaan.

 

Laatste nieuws

15 juli vanaf 12.35 vrij

15 juli studiemiddag vanaf 12.35 uur I.v.m. een studiemiddag zijn op 15 juli vanaf 12.35 uur alle leerlingen vrij. Wij vinden het fijn om u te spreken. Heeft u vragen…

Lees meer

Cursus grondverzetmachine

De subsidies van de Europese Unie worden bij ons op school ingezet op activiteiten om de stap naar arbeid of vervolgonderwijs optimaal te laten verlopen.

Lees meer

Informatiebijeenkomst over stage voor de 2e jaars

Op donderdag 10 juni om 19.00 uur is er via Teams een digitale informatiebijeenkomst over de stages voor de huidige 2e jaars leerlingen.

Lees meer

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.