Taal en rekenen

Taal en rekenen. Je hebt het overal voor nodig.

Het maakt bij ons niet uit hoe ver je al bent met taal en rekenen. Het zijn twee belangrijke vakken die je later in bijna alle beroepen nodig hebt. Bij Praktijkonderwijs Roermond helpen we je om er zo goed in te worden als voor jou mogelijk is. Je krijgt altijd les op jouw eigen niveau. 

In de les werken we met boeken, maar ook veel met laptops. Soms maak je op een laptop opdrachten die bij een les uit het boek horen. Het fijne daarvan is, dat je op de laptop direct jouw score ziet. Vond je sommige vragen lastig, dan ga je daar extra mee oefenen. Natuurlijk krijg je altijd hulp van je docent.

Huiswerk

Soms krijg je voor Nederlands of rekenen huiswerk. Bijvoorbeeld omdat je een toets krijgt. Je moet dan thuis leren of zelf oefeningen maken op Studiemeter. Studiemeter is een speciaal computerprogramma dat we gebruiken. Je ouders kunnen je daarbij helpen.

Bij alle vakken

Een aantal uur per week krijg je Nederlands en rekenen. Maar ook bij andere vakken ben je met taal en rekenen bezig. Bij Koken leer je bijvoorbeeld hoeveel milliliter water je in een pan moet doen. Bij Werken in de Winkel leer je omgaan met geld. Bij het vak Agro bereken je de omtrek en oppervlakte van een gazon. En bij Catering leer je hoe je een goed boodschappenlijstje moet schrijven.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.