Voor leerlingen

Profielen

Profielen

Weet je al waar jij goed in bent? En wat voor soort werk jij leuk vindt? Nee? Da’s helemaal niet erg. Bij Praktijkonderwijs Roermond helpen we jou juist om dat te ontdekken.

Woonhuis

Het woonhuis

Aan ons schoolgebouw zit een echt woonhuis vast. Dit is ons ‘leerhuis’. In het eerste en tweede jaar leer je heel veel. Bijvoorbeeld koken, rekenen, schoonmaken en nog meer.

Taal en rekenen

Taal en rekenen

Het maakt bij ons niet uit hoe ver je al bent met taal en rekenen. Het zijn twee belangrijke vakken die je later in bijna alle beroepen nodig hebt.

Stage

Stage

Als je klaar bent met school, wil je gaan werken. Je wilt een leuke baan bij een leuk bedrijf. Werken is natuurlijk iets anders dan leren. Je moet eraan wennen. Daarom ga je stagelopen.

Het Rap

Het Rap

Ben je nog niet helemaal klaar om in het derde jaar alleen stage te lopen? Dan ga je naar het RAP (het Roermonds Arbeids Practicum). Het RAP is een groepsstage en vindt plaats bij een bedrijf op locatie.

de-mr

Leerlingenraad

Bij Praktijkonderwijs Roermond hebben we een leerlingenraad. Weet je wat dat is? Dat is een groepje van 5 leerlingen uit verschillende klassen die ons schoolbestuur helpen.

Downloads voor leerlingen

Als eerste ons laatste nieuws ontvangen?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.