Naar het praktijkonderwijs

Tip: laat uw kind dit zelf ook lezen. 

Het is voor hem of haar net zo belangrijk als voor u.

Wat is praktijkonderwijs?

Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar die sterk zijn in praktische vakken.
De leerlingen worden opgeleid voor beroepen waar in Nederland grote vraag naar is, zoals schoonmaker, heftruckchauffeur of winkelmedewerker.
E
n vooral ook de dingen die je interessant vindt en waar je goed in bent. Zodat je later een leuke baan krijgt die goed bij jou past. Als je slaagt, krijg je een diploma Praktijkonderwijs. Je kunt dan gaan werken. Of nog verder leren op een andere school, als dat mogelijk is.

Praktijkonderwijs Roermond

Noord-Limburg, Midden-Limburg, Zuid-Limburg. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar je vandaan komt. Als je denkt dat Praktijkonderwijs Roermond voor jou een fijne school is, ben je van harte welkom. We hebben 185 leerlingen. Da’s niet te veel en niet te weinig, maar eigenlijk precies goed. We kennen elkaar allemaal ook goed en hebben veel tijd en aandacht voor elkaar.

Kom jij naar onze school?

Of jij naar Praktijkonderwijs Roermond mag, bepalen wij niet alleen. We vinden het ook belangrijk wat jouw ouders daarvan vinden. En wat ze op je basisschool hebben gezegd.
Heb je van je basisschool het advies ‘praktijkonderwijs’ gekregen, dan kun je je aanmelden op onze school. Daarna gaan wij samen met een aantal mensen kijken of je geschikt bent voor praktijkonderwijs. Als dat zo is, ben je bij ons van harte welkom.  

Wat kost het?

Boeken en andere spullen die je in de lessen nodig hebt, krijg je gratis van ons. Je moet wel zelf een agenda, klappers, pennen, schriften en nog wat materiaal kopen. Verder vragen we aan je ouders om € 50,- ouderbijdrage te betalen. Dat is niet verplicht, maar wel fijn. Want van dat geld doen we leuke dingen samen.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.