Praktijkopdracht

Heeft u een opdracht voor onze leerlingen?

Bij Praktijkonderwijs Roermond vinden we het belangrijk dat onze leerlingen realistische praktijkopdrachten uitvoeren. Opdrachten waarvan de kans groot is, dat ze die later in hun baan tegenkomen. Om dit soort opdrachten te kunnen aanbieden, werken we nauw samen met het bedrijfsleven in de regio Roermond. Zij leggen regelmatig nieuw werk bij ons neer. 

Onze leerlingen raken hier erg enthousiast door: ze mogen namelijk werken voor echte opdrachtgevers. En kunnen de zaken die ze op school leren, direct in deze opdrachten toepassen. Voor het bedrijfsleven is het een mooie kans om samen met ons het onderwijsprogramma vorm te geven. Wat ons betreft is dit het ultieme praktijkonderwijs.

Voorbeelden van werkzaamheden die onze leerlingen met behulp van professionele machines en materialen uitvoeren zijn:

  • assemblage- en verpakkingswerkzaamheden;
  • onderhoud- en renovatiewerkzaamheden in de techniek;
  • sorteer- en labelwerkzaamheden;
  • onderhoud van tuinen en parken.

Heeft u een opdracht die onze leerlingen voor u kunnen uitvoeren? Neem dan contact op met dhr. Gerben ter Horst via tel. 0475-323437 of info@pro-roermond.nl.  

Het Roermonds Onderwijs Practicum (RAP)

Naast het uitvoeren van opdrachten voor bedrijven op onze eigen locatie, werken wij ook met leerlingen op locatie bij bedrijven. Dat doen wij in ons Roermonds Onderwijs Practicum (RAP). Het RAP is een groepsstage voor leerlingen die nog niet helemaal klaar zijn om zelfstandig stage te lopen. Ook op die manier ontstaat er een win-win-win situatie voor het bedrijf, voor onze school en natuurlijk voor onze leerlingen.

Praktijkopdracht C

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.