Profielen

Welk profiel past bij jou?

Weet je al waar jij goed in bent? En wat voor soort werk jij leuk vindt? Nee?
Da’s helemaal niet erg. Bij Praktijkonderwijs Roermond helpen we jou juist om dat te ontdekken. We weten zeker dat er genoeg is dat je op onze school leuk gaat vinden. Je leert heel veel nieuwe dingen door ze vooral zelf te doen. Dat is hoe wij op onze school werken.

Jaar 1

In het eerste jaar krijg je heel veel verschillende vakken. Eigenlijk alle vakken die we op school hebben. Je komt er zo achter waar je goed in bent. En waar je meer over wilt leren. 

Jaar 2

In het tweede jaar heb je een aantal verplichte vakken. Daarnaast kies je 3 profielen. Bij elk profiel horen een aantal vakken. Je kunt kiezen uit de onderstaande profielen.

Jaar 3

In het derde jaar krijg je ook weer een aantal verplichte vakken. Je mag nu 2 profielen kiezen: jouw 1e profielkeuze en 2e profielkeuze. Ben je 15 jaar, dan ga je stagelopen. Jouw stagedag komt dan in plaats van je 2e profielkeuze. Ook kom je in het derde jaar één dag in de week leren in ons woonhuis.

Jaar 4 en 5

In het vierde en vijfde jaar kies je nog maar één profiel. Dat profiel past het beste bij jou.

Agro

Vind je het leuk om buiten te werken? Dan is Agro iets voor jou. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan werken bij een hoveniersbedrijf, in een tuincentrum of op een boerderij.

Werken in de winkel

De naam zegt het al. Je kiest dit profiel als je het leuk vindt om in een winkel te werken. Je gaat dan klanten helpen. Bijvoorbeeld achter de kassa. Of misschien wel in het magazijn.

Techniek

Hou je van techniek, dan moet je dit profiel kiezen. Je vindt dan bijvoorbeeld een baan als heftruckchauffeur, productiemedewerker of assistent-fietsenmaker.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.