mondkapjes

Mondkapjes verplicht vanaf  7 oktober, eerder mag

De minister adviseert ons dringend om ook in de school mondkapjes te dragen. De directie en de MR heeft vandaag met elkaar gesproken over dit dringende advies. Binnen onze school geldt de regel: We houden ons aan de wet en soms zelfs een beetje meer. We zullen dit dringende advies dan ook volgen. We hopen met zijn allen dat we de school dit jaar volledig open kunnen houden. Voor een belangrijk deel ligt dit aan ons eigen gedrag als gebruikers van deze school. We moeten dit samen met elkaar doen. Tot nu toe lukt dat heel goed. Iedereen houdt zich hier goed aan de regels. Om duidelijkheid te geven over het advies, moet het nu wel of niet, hebben wij met elkaar besloten dat het moet. Er komt nu dus nog een regel bij.

Dat betekent het volgende:

In de gangen, de pauzeruimte, in de schoolbus en als je meerijdt met de stagedocent dan dient iedereen een mondkapje te dragen. Als je in de pauze binnen zit, mag het mondkapje af en mag je eten en drinken. Dit geldt zowel voor alle mensen die in ons gebouw aanwezig zijn.

Dus voor de leerlingen, het personeel en voor derden. Komt u bij ons op school op bezoek (ouder gesprek, ambulante begeleiding enz.) dan draagt u een mondkapje. Is iemand het mondkapje vergeten? Dan hebben we in een noodgeval een wegwerpmasker beschikbaar.

In de les kan de docent jouw als leerling de opdracht geven om een mondmasker te dragen. Niet overal kunnen we de 1,5 m tussen leerling en volwassenen handhaven. Dan moet er een mondkapje op. Dit zal vooral in praktijklessen zijn, maar kan ook bij een theorievak gevraagd worden.

Iedereen die vanaf  7 oktober 2020 ons gebouw binnenkomt, moet een mondkapje bij zich hebben.

 

Hoe handhaven wij?

Leerlingen hebben leerplicht, maar ook leerrecht. Een leerling kan niet verwijderd worden, wanneer hij/ zij het mondkapje niet bij zich heeft. We zullen zorgen dat er voldoende wegwerpmondkapjes zijn, zodat in een noodgeval een leerling dit kan gebruiken. Het blijft echter de verantwoordelijkheid van een leerling om dit wel bij zich te hebben.

Personeel krijgt in eerste instantie via het werk wegwerpmondkapjes. Op termijn zullen we overstappen naar herbruikbare. De directie zal voor elke medewerker twee stoffen uitwasbare mondkapjes aanschaffen en verstrekken.

In het 0- uur zullen we ook uitleggen hoe je op een goede manier het mondkapje draagt.

 

Basisregels

Naast het invoeren van het mondkapje, blijven de algemene basisregels rondom Corona nog steeds uitermate belangrijk.

* Houd 1,5 m afstand tussen leerlingen en personeelsleden (en personeelsleden onderling)

* Was regelmatig je handen

* Schud geen handen

* Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog

* Gebruik papieren zakdoekjes

* Zit niet aan je gezicht

* Blijf thuis bij klachten en laat je testen

 

 

 

Laatste nieuws

15 juli vanaf 12.35 vrij

15 juli studiemiddag vanaf 12.35 uur I.v.m. een studiemiddag zijn op 15 juli vanaf 12.35 uur alle leerlingen vrij. Wij vinden het fijn om u te spreken. Heeft u vragen…

Lees meer

Cursus grondverzetmachine

De subsidies van de Europese Unie worden bij ons op school ingezet op activiteiten om de stap naar arbeid of vervolgonderwijs optimaal te laten verlopen.

Lees meer

Informatiebijeenkomst over stage voor de 2e jaars

Op donderdag 10 juni om 19.00 uur is er via Teams een digitale informatiebijeenkomst over de stages voor de huidige 2e jaars leerlingen.

Lees meer

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.