Op vakantie naar code oranje/ rood geweest?

Onze leerplichtambtenaar attendeerde ons vandaag op het volgende. Zij willen graag dat wij dit bij onze ouders duidelijk onder de aandacht brengen:

Wat te doen als kinderen na terugkomst uit een land met een oranje of rood reisadvies in thuisquarantaine moeten vanwege het coronavirus?

Voor kinderen ouder dan 12 jaar geldt vanuit de Rijksoverheid het dringend advies om na terugkomst uit een land met een oranje of rood reisadvies 10 dagen thuis te blijven. Ze mogen niet naar school of op het schoolplein komen. De school hoeft in deze gevallen géén verzuimmelding bij de leerplichtambtenaar te doen. Dat staat namelijk haaks op het dringend advies om in quarantaine te gaan vanwege de volksgezondheid.

 

Wat moeten de scholen doen met kinderen die in thuisquarantaine moeten blijven?

Scholen worden opgeroepen om met de ouders en kinderen te overleggen en samen te kijken hoe deze kinderen afstandsonderwijs kunnen volgen. We verzoeken u dan ook vriendelijk om met de persoonlijk mentor contact op te nemen, mocht dit aan de orde zijn. We zullen samen dan bekijken wat nodig en mogelijk is.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.