Succesverhaal van twee oud leerlingen

Een mbo praktijkverklaring halen bij het erkende leerbedrijf Transcargo in Roermond. En dan ook nog eens een contract in de wacht slepen als logistiek medewerker. Dubbel succes voor twee van onze oud leerlingen Sven Derks en Sven Merx, die ondanks de coronacrisis konden doorgaan met praktijkleren.

"Ik ben loodsbaas, al noemen ze dat in andere sectoren warehousmanager", lacht praktijkopleider Rob Janissen van Transcargo. "We doen overslag, magazijnbeheer, dat soort werk. Ik heb Sven en Sven eerst zelf laten invullen wat goed ging en wat beter kon. Omdat ze aangaven dat ze nog weinig administratieve kennis hadden, zijn we daarmee direct aan de slag gegaan."

 

Aan de slag op basis van de persoonlijke mogelijkheden

"De begeleiding ging prima", vindt Rob. "Ik loop al wat langer meer. De jongens zijn er heel goed doorgekomen. Als volwaardig logistiek medewerkers draaien ze nu mee in het hele traject. Verzenden, berichtjes sturen, een klant te woord staan - ze hebben het allemaal geleerd. We waren dan ook blij dat we ze tegelijk met de praktijkverklaring een welverdiend contract konden aanbieden."

 

Alles wat het bedrijf Sven gunde en aanbood vond hij leuk om te doen

Sven Derks was altijd al geïnteresseerd in logistiek. "Om me daarin verder te ontwikkeling ging ik tijdens  Praktijkonderwijs Roermond stage lopen bij Transcargo", kijkt hij terug. "Alles wat het bedrijf mij gunde en aanbood vond ik leuk om te doen. Zo leerde ik het afgelopen jaar met vallen en opstaan steeds meer. Ik moet zeggen dat het bedrijf me goed bevalt en dat ik graag verder wil groeien."

"Inmiddels zit ik samen met mijn collega Sven Merx op een locatie waar we onze eigen administratie doen en de loods mogen runnen", vervolgt Sven. "We zijn contactpersoon voor klanten, printen opdrachten, zetten bestellingen klaar, enzovoorts. Die verantwoording is best een uitdaging, maar spreekt me heel erg aan. Dus daar blijf ik mijn inzet in tonen."

 

Wilt u meer lezen over het artikel dat over onze oud-leerlingen is verschenen bij SBB klik dan op bijgevoegde link:

https://www.s-bb.nl/nieuws/sven-en-sven-draaien-dankzij-mbo-praktijkverklaring-volwaardig-mee-bij-transcargo of kijk op www.s-bb.nl/helpt

 

 

 

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.