Agro

Jij komt dus helemaal tot bloei als je buiten bezig bent? Trouwens, als je voor Agro kiest word je niet automatisch tuinman of tuinvrouw. Je kunt ook een baan vinden als medewerker in een tuincentrum, bij een bestratingsbedrijf, op een manege of bij een veeteeltbedrijf. Hieronder zie je wat je gaat doen in leerjaar 1 tot en met 5.

Jaar 1

In het eerste jaar volg je lessen Agro. Je leert om te maaien, wieden, harken en snoeien. En nog meer werkzaamheden om een tuin te onderhouden. Ook start je met het telen van planten.

Jaar 2

In het tweede jaar kun je Agro als profiel kiezen. Je gaat dan o.a. werken met eenvoudige, lichte motorgereedschappen zoals een heggenschaar, grasmaaier en hogedrukspuit.

Jaar 3

In het derde jaar kies je een profiel. Ook ga je op stage. Bijvoorbeeld bij een hovenier, in een tuincentrum of in een plantenkwekerij. Ben je er nog niet aan toe om zelfstandig stage te lopen? Dan kun je ook naar het RAP (Roermonds Arbeids Practicum). Je loopt dan in een kleine groep stage en wordt daarbij begeleid door een docent. 

Jaar 4 en 5

Vanaf het vierde jaar ga je kijken welk richting je het leukst vindt binnen Agro. Je kunt kiezen voor hovenier, tuincentrum, boerderij/loonbedrijf, bestratingsbedrijf of plantenkwekerij.

Branchecertificaten

Je kunt vanaf leerjaar 4 ook een aantal branchecertificaten halen. We kijken daarbij samen naar wat er mogelijk is. Voor een interne stage kun je het certificaat SVA1 halen, voor een externe stage het certificaat SVA2. Ook kun je certificaten en diploma’s halen voor o.a. basisveiligheid (B-VCA), vorkheftruck, elektrische pallettruck (EPT) en elektrische stapelaar.

IMG_6887
IMG_7376

Diploma op zak. En dan?

Ben je geslaagd, dan krijg je het diploma Praktijkonderwijs. Je bent nu klaar om te gaan werken bij een bedrijf. Of je gaat naar een Mbo-opleiding, als dat mogelijk is.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.