Facilitaire Dienstverlening

Home Voor leerlingen Profielen Facilitaire Dienstverlening

Je wilt dus gaan shinen als professionele schoonmaker? Leuk!
Goede schoonmakers hebben ze op heel veel plekken nodig. Met dit profiel leer je alles over schoonmaken, wassen, strijken, schrobben en andere werkzaamheden waarvan je gaat stralen. We vertellen je kort wat je in jaar 1 tot en met jaar 5 gaat doen.

Jaar 1

In het eerste jaar leer je alles over de thuisschoonmaak. Denk hierbij aan het verzorgen van de was, strijken, ramen wassen en schoonmaken.

Jaar 2

In het tweede jaar mag je voor het eerst profielen kiezen. Kies je voor Facilitaire Dienstverlening, dan leer je naast de thuisschoonmaak ook alles over professioneel schoonmaken. Denk hierbij aan het verzorgen van de was, strijken, ramen wassen, schoonmaken, stofwissen en moppen (volgens de regels van het certificaat Basisschoonmaak).

Jaar 3/4/5

Kies je in het derde, vierde en vijfde jaar voor Facilitaire Dienstverlening? Dan kun je het certificaat Basisschoonmaak halen en daarna een certificaat naar keuze. Je hebt het certificaat Basisschoonmaak nodig om examen te kunnen doen voor een ander certificaat.

Je kunt bij ons de volgende certificaten halen:

  • Basisschoonmaak
  • Bungalowschoonmaak
  • Particuliere zorg
  • Gezondheidszorg
  • Horecaschoonmaak
  • DKS (Dagelijks Kontrole Systeem): voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles
  • Woonhulp

 
Het certificaat Woonhulp kun je in het laatste schooljaar halen. Je leert hoe je schoonmaakt in verzorgingshuizen, maar ook hoe je moet helpen in de verzorging. Jouw werk bestaat dan bijvoorbeeld uit koffie brengen, de tafel dekken, het bed opmaken, wandelen, samen spelletjes doen of de vuilnis wegbrengen.  

IMG_7166
Praktijkopdracht B

Diploma op zak. En dan?

Ben je geslaagd, dan krijg je het diploma Praktijkonderwijs. Je bent nu klaar om te gaan werken bij een schoonmaakbedrijf of in een verzorgingshuis. Of je gaat naar een Mbo-opleiding, als dat mogelijk is.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.