Textiel

Denk je dat je geknipt bent voor dit profiel? Dan vind je het vast leuk om met naaimachines te werken, stoffen te snijden en patronen te verwerken. Je weet wat in de mode is en wat echt niet meer kan. Met Textiel krijg je bijvoorbeeld een baan als medewerker in een kledingmagazijn of in een wasserij/stomerij. Dit ga je leren in jaar 1 tot en met jaar 5.

Jaar 1

In het eerste jaar krijg je net als iedereen het vak Textiel. In de les leer je hoe stoffen worden gemaakt. Ook ga je zelf aan de slag met het verwerken van stoffen. Dat doe je zowel met de hand als met een naaimachine.

Jaar 2

Kies je in het tweede jaar voor het profiel Textiel? Dan leer je nog meer over de verschillende technieken waardoor stoffen ontstaan. Ook leer je om nog beter te werken met de naaimachine, stoffen te knippen en patronen te verwerken. Je gaat ook voor het eerst kleding zelf maken. Ook kijk je naar wat er in de mode is en welke trends er zijn. 

Jaar 3

In het derde jaar ga je werken voor het certificaat Textiel, het certificaat Vrijetijd en het certificaat Productmatig werken met textiel

Jaar 4/5

Vanaf het vierde jaar kun je ook nog een extra certificaat halen. Dit is niet verplicht, maar wel slim om te doen. Je kunt kiezen voor het certificaat Werken in een kledingmagazijn of het certificaat Textiel vrije tijd.

IMG_6736

Diploma op zak. En dan?

Ben je geslaagd, dan krijg je het diploma Praktijkonderwijs. Je bent nu klaar om te gaan werken. Bijvoorbeeld in het magazijn van een kledingwinkel. Of je gaat naar een Mbo-opleiding in de detailhandel, als dat mogelijk is.

Wij vinden het fijn om u te spreken.

Heeft u vragen over onze school?
Onze medewerkers beantwoorden ze graag.